BEMUTATKOZÁS

"A kommunikációra ugyanaz igaz, ami általánosságban szinte mindenre elmondható, a kevesebb néha több"

Sziráki Helgának hívnak, 1974 nyarán születtem és 3 csodálatos gyermek édesanyja vagyok. Gyermekkorom óta mindenben a miérteket és az ok-okozati összefüggésrendszereket keresem. Mindig is sokat gondolkodtam az élet valódi értelmén, alapvetően más szemüvegen keresztül láttam és érzékeltem a világot, mint velem egyidős társaim. Vonzott a keleti filozófia tanításai, a holisztikus másképp gondolkodás és cselekvés.

A kommunikáció és az önkifejezés már kisiskolás korom óta az életem része, titokban színésznőnek készültem, így aktív szereplőként szavaltam, műsort vezettem és énekeltem az iskolai, vagy városi rendezvényeken. Elkerülhetetlenül a kommunikáció irányba sodort az élet. 1999-2021-ig PR, Marketing, Újságírás, Sajtó- és Politikai Kommunikáció szakterületen dolgoztam kis- és nagyvállalati, majd kormányzati és államigazgatás szektorban.

Hiszem, hogy a jó kommunikáció alapfeltétele, hogy figyelemmel és empátiával arra törekedjünk, hogy közös álláspontra jussunk, miközben megfelelően képviseljük a saját érzéseinket, gondolataunkat és állaspontunk, miközben tiszteletben tartjuk másokét. A megfelelő helyzetben történő helyes kommunikáció olyan módon segíti céljaink elérését, hogy élethelyzetekben vagy szituációkba minden résztvevő minden személy megtalálja a számára megfelelő módon elfogadható kompromisszumot. 

Önmagam meggyógyításaként, 2000-ben kezdtem el jógával, filozófiával, pszichológiával és alternatív terápiákkal foglalkozni. Az eltelt sok év alatt számtalan hazai és nemzetközi diplomát és szakképesítést szereztem. Sokat tanultam, most is tanulok és életem végéig tanulni fogok.... az Életről, az Emberek holisztikus szemléletű anatómiai, mentális és pszichoszomatikus működéséről, mindezek tükrében pedig Önmagamról is.

2007 óta tanítok, előadásokat, elvonulásokat és önismereti táborokat tartok. 2018 óta államilag elismert, hivatalos FAR felnőttképzési rendszerben, holisztikus szemléletű képzések keretében igyekszem át- és tovább adni mindazt a szakmai és gyakorlati tudást, amire az elmúlt 25 év alatt szert tettem.

SZAKIRÁNYÚ VÉGZETTSÉGEK

  • Pszichológiai konzulens - SZTE BTK Pszichológiai Intézet
  • Mediátor (család, válás és üzleti terület) - Dr. Felkegi & Winkler  - a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Mediációs és Jogi regisztráció
  • Pszichológia szakirányú Ontológai Life Coach  - Nemzetközileg akkreditált coach, az International Association of Coaching and Mediation (IACM) Academy Ltd.  - Dr. Kollár Nemzetközi Coaching & Tanácsadói Hálózat tagja

A komplex, holisztikus összefüggésrendszereken alapuló, humanisztikus és a pozitív pszichológia, valamint az emberközpontú integratív terápiák híve vagyok.

Szakirányú végzettségeim, valamint elmeleti és gyakorlati tudásom bővítése, kiemelten fontos számomra, rendszeresen szakmai továbbképzéseknek veszek részt. Dr. Buda László pszichiáter 2024. szeptemberében induló ULTRATRÖVID TERÁPIA® konzulens képzésének hallgatója vagyok.  

EGYÉB SZAKMAI KÉSZSÉGEK ÉS VÉGZETTSÉGEK

  • PR és Kommunikációs tanácsadó
  • Integrál Terápia© módszer kidolgozója
  • Alternatív Masszázs és Mozgás Terapeuta
  • Minősített Hatha-, Női-, Flow- és Kismamajóga oktató
  • Holisztikus Szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla - MODULE

Az SzH Consulting Hungary alapítójaként személyes célom, hogy minden tudásommal maximálisan támogassam klienseim a fizikai, mentális és érzelmi jólétük javításában. 

Elkötelezett vagyok amellett, hogy a hozzám fordulók számára nyugodt, biztonságos és támogató környezetet biztosítsak érzéseik, gondolataik, valamint mély, fájó emlékeik vagy traumáik feltárásához. A közös munka során, a hozzám fordulókat szakmailag és emberileg is támogatom élethelyzetükből eredő kihívásaik és feladataik hatékony megoldásához. Hiszem, hogy a mai felgyorsult világ zűrzavaros történései között, meg kell tanulnunk megtalálni és megőrizni a nyugalmat adó belső egyensúlyt és stabilitást. Erőforrásaink és készségeink optimalizáslásával elérhető a teljes életünkre kiterjedő Well-Being, vagyis a mindennapi jóllét. Az öngondoskodás és önmagunkra történő figyelem által megtaláljuk, hogy mi, miképp és milyen módon jó számunkra, mit szeretnénk elérni, hogy szeretnénk élni. Határaink megismerése és felállítása során arra is tisztán ráláthatunk, hogy mi az ami már nem elfogadható számunkra.

A helyes ÖNÉRTÉKELÉST követi a helyes ÖNELFOGADÁS, majd a helyes ÖNBECSÜLÉS.

Ahogy megbékélünk Önmagunkkal és éltünkkel, lassanként észrevesszük az élet szépségeit és mindazt a sok ajándékot ami körülvesz bennünket. A megnyugvás magával hozza a béke érzését, ami gyógyítja és megszépíti a lelket, belső tartást és végtelen erőt ad a folytatáshoz. Hiszem, hogy a mai rohanó világban mindannyiunknak meg kell tanulnunk egy kicsit megállni és lelassulni, hogy befelé figyeljünk és észre is vegyük az élet varázslatát, ami körülvesz bennünket.

A helyes Öngondoskodás segítségével rengeteg erőt és további energiákat gyűjthetünk, hogy testi egészségünk és lelki belső egyensúlyunk megőrzésével, egymást segítve, türelmesebben, jobb emberként folytathatjuk mindennapjainkat.